Om oss

Pictor Målerikonservering AB är ett konserveringsföretag med fyra anställda och högskoleutbildade målerikonservator. Det startade 2007 och drivs av Eva Järnerot och Maria Ihrsén, båda utbildade målerikonservatorer vid Göteborgs universitet och med mångårig erfarenhet från andra konserveringsfirmor och museer.

Konserveringsateljén där vi tar emot och åtgärdar tavlor och andra bemålade konstföremål ligger på Östermalmsgatan 5 i Stockholm. Ateljén är bl a försedd med luftfuktare, galler för fönster och dörrar samt larm. Vi har inga reguljära öppettider. Inför ett besök är det bäst att kontakta oss för att komma överens om en tid som passar.

Vi arbetar efter de yrkesetiska riktlinjer som finns utarbetade för konservatorsyrket, antagna av European Confederation of Conservator-Restorers´ (ECCO). Det innebär att åtgärder sker med respekt för konstverkens autenticitet och vi strävar efter att använda material och metoder är milda, väl beprövade och testade.

Företaget har samarbete med andra konserveringsfirmor med kompetens inom olika materialkategorier samt med hantverkare, arkitekter och antikvarier. Uppdragsgivarna utgörs av statliga och kommunala institutioner, Stockholms läns landsting, kyrkoförsamlingar och privatpersoner.

Företaget är sedan 2011 miljödiplomerat och har ett upprättat miljöledningssystem enligt den nationella miljöledningsstandarden Svensk Miljöbas. Miljödiplomeringen sker i regi av Miljöstegen, Stockholm (www.miljostegen.se).